25398792_10213099632539325_7462917375131558509_n.jpg

24 Shtator, 2018 Implantet DentareTë Reja

Sot egzistojne menyra te shumta per te bere zevendesimin e dhembeve qe mungojne ne goje.

Menyra me e perdorur deri me sot eshte zevendesimi i dhembeve qe mungojne me Punime Protetike Fikse(Urat),dhe pas tyre vijne implantet.

Por kush jane avatazhet e Implanteve vs Urave:

Punimet Protetike Fikse (Urat):

 • Nga studimet e bera vetem 50 % e punimeve protetike fikse qendrojne ne goje per me shume se 10 vjet.
 • Duke qene se per te zevendesuar nje dhemb qe mungon do te perdoren dy dhembet fqinje , kariesi dentar tek dhembet fqinje eshte shkaku kryesor i deshtimit te ketyre punimeve.
 • 80% e dhembeve fqinje qe do te perdoren per te mbajtur dhembin qe mungon , jane te paprekur ose kane restaurime minimale.
 • Gjate pregatitjes se dhembeve fqinje per vendosjen e punimeve mund te lindi nevoja per trajtimin endodontik te ketyre dhembeve (heqjen e Nervit).
 • Pas vendosjes se punimeve mund te kemi dhimbje ose rritje te ndjeshmerise tek dhembet ku eshte mbeshtetur ura.
 • Jane te veshtire per tu pastruar ne siperfaqet aprksimale te tyre.

Avatazhet e Implanteve Dentare :

 • Nga studimet ka rezultuar se 97% e implanteve dentare kane pasur jetegjatesi me te madhe se 10 vjet.
 • Nuk shkaktojne demtim apo karies te dhembeve fqinje.
 • Mund te pastrohen lehtesisht ne siperfaqen aproksimale (ndermjet dhembeve)
 • Ruan lartesin kockore pas heqjes se dhembit
 • Nuk jep dhimbja apo ndjeshmeri tek dhembet fqinje.

 

Nga : Dr.Renato IsufiORARET E PUNES


E HËNË – E PREMTE
9:00 AM – 8:00 PM
E SHTUNË
9:00 AM – 5:00 PM
E DJELE
MBYLLUR

KONTAKTET


Kryqëzimi i farmacisë 10, “Rruga e Dibrës 10, Tirana, Albania“

renato_isufi@hotmail.com

+355 69 51 51 545


© Copyright 2018 – ISUFI ROYAL DENTAL. All rights reserved. Designed by EROL DIGITAL AGENCY.Privacy Policy