Ortopedi
Si procedohet per vendosjen e kllefit?


Fillimisht aplikohet anestezi lokale tek dhembi apo dhembet qe dpergatiten per restaurim fiks.Punimi fiks kerkon reduktimin e siperfaqes se dhembit. Pasi kemi reduktuar sasin e nevojshme te dhembit merret nje mase e cila dergohet ne laborator, e cila pergatitet nga laboratori.  Derisa kurora juaj e fundit të jetë gati, dentisti jj vendos një kurorë të përkohshme  mbi dhëmbin që duhet të restaurohet.. Ai mbron dhëmbin tuaj derisa kurora përfundimtare te jete gati. Një kurorë e përkohshme nuk mund të ketë të njëjtën formë dhe ngjyrë si një kurorë përfundimtare. Në vizitën tuaj të ardhshme, hiqe kurora e perkoheshme dhe vendoset kurora e pergatitur perfundimtare . Dentisti juaj kontrollon për të siguruar që kurora është pershtatur ne baze te formes  ngjyra . Nëse gjithecka eshte ne rregull, kurora cementohet perfundimisht..Këto janë hapat që dentistët më së shpeshti ndjekin kur bëjnë një kurorë, por dhëmbi juaj mund të ketë nevojë për kujdes të veçantë.

KuroraLlojet e ndryshme të kurorave


Metal PorcelanKurora janë bërë nga lloje të ndryshme të materialeve. Në varësi të cilit dhëmbi ka nevojë për një kurorë, dentisti juaj do të sugjerojë një material ose një kombinim materialesh, që është e drejtë për ju.
Këllëfët janë proteza për dhëmbë tek, ku është ruajtur rrënja. Ankorohen tek dhëmbët e përgatitur (monkonë) ose me anë të vidave endokanalare tek rrënja (Kurora Richmond)

Llojet e këllëfëve :

-metal-porcelan -zirkon-porcelan
-paladium-porcelan -flori-porcelan
-E-max -Full floriri
-Faseta porcelain

Tek urat dhëmbi që është hequr zëvendësohen nga një protezë që përmbajnë dhëmbin e hequr dhe dhëmbët në krahë të tij të cilët reduktohen  në monkonë që protezohen. Dhëmbi që mungon së bashku me dhëmbët shtyllë formojnë urën.

Llojet e urave:

-metal-porcelan -zirkon-porcelan
-paladium-porcelan -flori-porcelan


  • Çfarë tjetër duhet të di unë?
  • Porteza totale e levizeshme
  • Proteza parciale
  • Proteza e skeletuar

Kurora janë të forta dhe në përgjithësi zgjasin për rreth 10 vjet ose më shumë nëse kujdeseni mirë për to. Furçë dhe floss kurorë tuaj, ashtu si ju keni  pastruar dhëmbët tuaj natyrore. Kurora mund të mos jetë aq e fortë sa dhëmbët tuaj natyralë. Pra, si dhëmbët tuaj natyrorë, mbani mend që të mos kafshoni në objekte të forta ose të përdorni dhëmbët për të hapur ose prerë gjërat.

Proteza totale vendoset atëhere kur pacienti nuk ka asnjë dhëmb në kavitetin oral. Ajo është e përbërë nga një strukturë mbajtëse me rezinë akrilike dhe dhëmbë rezine, e cila mbahet tek nofulla e pazienti. Kjo protezë respekton profilin dhe funksionet përtypëse të pacientit. Quhet totale e lëvizshme pasi mund të hiqet nga pacienti dhe të lahet në cdo moment të ditës. Për të vendosur këtë lloj proteze pacienti duhet të ketë një sasi kocke në mënyrë që ajo të qëndroj në mënyrë natyrale.

Proteza parciale ankorohet tek dhëmbët e mbetur me kroshe teli. Ajo është e përbërë nga një strukturë rezine akrilike dhe dhëmbë rezine.

Proteza e skeletuar është një protezë parciale me një strukturë mbajtëse metalike.Aurora Isufi Royal Dental

Dr. Aurora Isufi
OrtodonteRenato Isufi

Dr. Renato Isufi
Dentist Kirurg Oral dhe MaxillofacialORARET E PUNES


E HËNË – E PREMTE
9:00 AM – 8:00 PM
E SHTUNË
9:00 AM – 5:00 PM
E DJELE
MBYLLUR

KONTAKTET


Kryqëzimi i farmacisë 10, “Rruga e Dibrës 10, Tirana, Albania“

renato_isufi@hotmail.com

+355 69 51 51 545


© Copyright 2018 – ISUFI ROYAL DENTAL. All rights reserved. Designed by EROL DIGITAL AGENCY.Privacy Policy