Bone-loss.jpg

24 Shtator, 2018 Të Reja

Pas heqjes se dhembeve ,humbja e kockes  se nofullave eshte me ritme shume te shpejta.

Dhe ben qe te prishet dhe qendrueshmeria e protezave totale , megjithese keto proteza jane nje shkak qe e shtojne ritmin e humbjes kockore .

Por kush jane pasojat e humbjes kockore ne pacientet pa dhembe :

 1. Zvogelohet trashesia e kockes mbeshtetese.
 2. Zvogelohet lartesia e kockes mbeshtetese.
 3. Zvogelohet ne menyre progresive siperfaqja e mukozes se keratinizuar.
 4. Vendet e fiksimit te muskujve afrohen me kreshten e procesit alveolar.
 5. Levizje e protezave si pasoje e kontraktimit te muskujve mylohyoid dhe bucinator,te cilet sherbejne si mbeshtetje posteriore.
 6. Levizje perpara e protezes si pasoje e inklinimit anatomik.
 7. Hollim i mukozes
 8. Humbje e kockes bazale
 9. Ne disa raste humbja e kockes mund te coje deri ne parestezi qe vjen nga dehishienca e kanalit neurovaskulat mandibular.
 10. rriten levizjet e gjuhes gjate pertypjes
 11. Humbja e kockes con ne prishje te estetikes se katit te poshtem te fytyres .

Nga : Dr.Renato Isufi

 ORARET E PUNES


E HËNË – E PREMTE
9:00 AM – 8:00 PM
E SHTUNË
9:00 AM – 5:00 PM
E DJELE
MBYLLUR

KONTAKTET


Kryqëzimi i farmacisë 10, “Rruga e Dibrës 10, Tirana, Albania“

renato_isufi@hotmail.com

+355 69 51 51 545


© Copyright 2018 – ISUFI ROYAL DENTAL. All rights reserved. Designed by EROL DIGITAL AGENCY.Privacy Policy